Widget Image
About Us
Lorem ipsum dolor sit amet, movet iisque luptatum per ut. Duo te sonet accusata sadipscing, mollis dissentiet an eam, te qui brute apis.
Contact Us
INFO@AUTOSERVICES.COM
1-779-333-67992
ROTTERDAM, NE/33E
LEJEPERIODE ER FRA KL. 8.00 FØRSTE LEJEDAG til KL. 8.00 DAGEN EFTER SIDSTE LEJEDAG
KONTAKT: +45 40 10 53 08

Blog

Hvorfor er det vigtigt at skifte fra vinter til sommerdæk ?

Der er mange grunde til hvorfor man ikke skal køre på sine vinterdæk i sommer varmen. For det første så er vinterdæk lavet til at give god vejgreb ved kolde temperaturer, det vil sige under 7 grader. Det betyder at hvis du kører på vinterdæk om sommeren, så vil din bremselængde blive forlænget og det er vigtigt du tager hensyn til det når du kører. Specielt er det vigtigt hvis du bliver nødt til at lave nødopbremsninger. Der vil du ikke stå så godt fat på vinterdæk som på sommerdæk.

Din vinterdæk slides hurtigere i sommervarmen

Vinterdækkets bløde tråd slides meget hurtigere på varm asfalt. Det er fordi at den gummiblandingen, som vinterdæk er fremstillet i, for at de forblive blød og fleksibel når temperaturen er under 7°C, ikke kan lide varme. Hvis du kører på vinterdæk hele året, så vil den fleksible tråd blive slidt i sommer varmen. Det kan reducere levetiden på dit vinterdæk med helt op til 60 % og derved skal dækkene udskiftes tidligere.

Derfor opfordre vi altid hos Vojens trailerudlejning af du får skiftet dine dæk rundt så de passer til årstiden. Du kan læse mere om hvad det koster at få skiftet om til sommerdæk her