Widget Image
About Us
Lorem ipsum dolor sit amet, movet iisque luptatum per ut. Duo te sonet accusata sadipscing, mollis dissentiet an eam, te qui brute apis.
Contact Us
INFO@AUTOSERVICES.COM
1-779-333-67992
ROTTERDAM, NE/33E
UDLEVERING BEDST I HVERDAGE MELLEM 16:00 - 18:00 - WEEKEND 9:00-12:00
KONTAKT: +45 40 10 53 08

Artikler

Hvornår skal du have skiftet dæk

Lige meget om du kører på sommer, vinter eller helårsdæk så er det vigtigt at du holder øje med at dine dæk ikke er for slidte. Det betyder mindre vejgreb og dårligere bremseeffekt og derved kan du lettere komme ud for et trafik uheld.

Kan man selv tjekke om dækket er for slidt ?

Ja det kan man godt. Hvis du kigger ned i rillerne på dit dæk, så vil der sidde en eller to mærker (oftest to) og der må dækket ikke være længere nede end det øverste mærke.

Hvis dækket er ned ved eller under markeringen, så er der kun 1,6 millimeter mønster tilbage og så kræver loven at dækkene skal skiftes

Hvad anbefaler vi

vi anbefaler ikke at du skal vente med at få skiftet din dæk til de når ned til markeringerne, men at de allerede bliver skiftet ved 3 millimeter i stedet for. Simpelthen pga. køresikkerhed. Derudover anbefaler vi ikke at du kører på dæk som er over 6 år gammel, for der er der øget risiko for at de vil springe.

Hvordan tjekker jeg at der kun er 3 millimeter tilbage ?

Det kan du gøre ved hjælp af en 20 kr. Hvis du kan læse Margrethe II i kanten af mønten, så er dækket slidt ned til 3 millimeter, og så skal du begynde at overveje at få skiftet dækket.